• Pataki Lili

WELCOME HOME

Updated: Aug 13, 2020Az első bejegyzésemben bemutatom a lakásom központi terét, a nappalit. A képeken keresztül láthatjátok, hogyan alakult át az üres tér otthonos, meghitt kuckóvá. A lakást februárban vásároltuk, de csak áprilisban kezdtünk el dolgozni rajta. Amint aláírtuk a szerződést, anyukámmal elkezdtük a tervezést, folyamatosan küldözgettük egymásnak a Pinteresten talált ötleteket, inspirációkat. Boltokról boltokra jártunk, minden egyes nap munka után a felújítással foglalkoztunk, rengeteg energiát fektettünk bele, amiért nagyon hálás vagyok, hiszen mára egy olyan lakásba jöhetek haza, ami számomra a nyugalmat, a boldogságot és a meghittséget nyújtja.


Amikor először beléptem az eredeti állapotában lévő lakásba, egyáltalán nem tudtam elképzelni, hogyan alakíthatók át egyes terek, hogyan fog elférni minden, amit akkorra már fejben valamelyest megterveztem. Éppen ezért a terek átalakítását szakemberre bíztam, tudtam nem fogok csalódni benne. Amikor újra láthattam a lakást, szinte fel sem ismertem, minden tér megváltozott, a lakás kétszer akkorának tűnt, mint eredeti állapotában. Körülbelül április végére fejeztük be a nehezebb munkálatokat (falbontás, új falak felhúzása, parkettázás, csempézés, elsődleges festés), majd ezután kezdtük el berendezni a lakást.

Majdhogynem minden (ami fa) egyedi tervezésű a lakásban, éppen ezért ezek tervezésével kezdtünk. A könyvszekrényeket, a tolóajtót, a falburkolatokat, az átjárót, a radiátortakarókat mind mind asztalosok gyártották le, egytől egyig gyönyörűen kidolgozva. Nagyon hálás vagyok az asztalos csapatnak, hogy elviselték a rájuk öntött millió kérdésem és kérésem (Mikor lesz kész a konyha? Nem lehetne hamarabb? Esetleg egy nap alatt be lehetne építeni mindent? Nem lehetne fekete? Vagy inkább fehér? Mégis fekete? Megnézhetem?), valamint Sándornak a kedvenc ’mindenesünknek’ akivel 4x fúrattam át a képeim, a tükröm, valamint Pistinek a világ legaranyosabb burkolójának, aki mindenkit ’Te drága’-nak hív és mikor a 4. szinű fugát szeretnéd megnézni, mert döntésképtelen vagy, Ő akkor is boldogan újra és újra csinál neked mintát.


Örülök, hogy volt időm belemerülni az inspirációk böngészésébe, hiszen szinte naponta változott a véleményem. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy magam mellett tudhattam egy szakértőt, aki bármikor segítséget tudott nyújtani, mindenről elmondta a véleményét, érvekkel alátámasztotta mi miért lenne avagy miért nem lenne célszerű lépés, valamint maga mellett tudhat egy olyan megbízható, dolgos csapatot, akikben az embernek egy percig sem kell kételkednie.


Ajánlom mindenkinek, aki valaha lakásfelújításba kezd, hogy merjen tanácsot kérni és szánjon időt arra, hogy megtalálja a saját ízlésvilágát. A Pinterest hatalmas segítség nem csak inspiráció gyűjtéshez, de ahhoz is, hogy egyes lakberendezési tárgyak hollétéhez eljuttasson. Rengeteg időt töltöttem a böngészéssel, aminek köszönhetően olyan darabokhoz sikerült hozzájutnom, amiket addig csak vágyakozva nézegettem. Egyik képről a másikra kattintassz, majd a 3.-ra, 4.-re és végül akár 10 kattintással is, de eljutsz az adott bútor/kiegészítő forrásához, megtalálod a termék szakmabeli nevét, amit utána már csak a Google-be kell ‘bepötyögnöd’ ahhoz, hogy megtudd, hol szerezhető be a keresett termék. Fontos, hogy európai honlapok közt böngésszetek, hiszen a bútorok, kiegészítők mind nehezek, a szállítási díjuk, valamint az adó meglehetősen magas Europán kívül.


Testvérem a customer service rémének hív, de úgy gondolom a vásárlónak joga van reklamálni, ha valami nem úgy alakul, ahogy az a honlapon le volt írva. Az online vásárlás szabálya a talpraesettség és a customer serviceben jártas mondás ismételgetése: ‘a vevőnek mindig igaza van’. Ha késik a csomag reklamálni kell, ha hibás a csomag reklamálni kell, ha plusz pénzt számolnak fel, reklamálni kell. A reklamáció így vagy úgy, de megtérül. Win-win szituáció, a vásárló boldog, az eladó titkon utál, de a cég nyert egy lojális vevőt.


A csillár az Eichholtz egyik kiemelkedő darabja, melyet a Max Cityben található Th design –tól rendeltünk. A honlapon látható verzió nem nyerte el 100%-an a tetszésem, így inkább 8 darab hatalmas Led-es izzót választottam hozzá.


A falióra a Riviéra Maison kollekciójából származik, melyet a Bambuszmánia kirakatában vettünk észre és azonnal beleszerettünk. Sajnos a boldogság alábbhagyott, amikor a csomagot kibontottam és egy széttört órát találtam benne. Szerencsére a problémát egy gyors cserével azonnal megoldotta az üzlet!A falon látható képeket a Desenio.com-ról rendeltem, ahol szinte minden héten kínálnak valamilyen jellegű akciót. Az egészben a legjobb, hogy Ikea képkeret méretezésűek, így arra sem kell egy vagyont költeni. 45 dollár felett pedig nem számolnak fel szállítási díjat, a rendelt termékek pedig maximum 1-1,5 hét alatt megérkeznek.


Amióta regisztráltam Pinterestre, azóta álmom egy lelógatható szék/hinta. Annyiszor láttam és elképzeltem milyen kényelmes lehet, hogy teljesen beleszerettem. Többen próbáltak lebeszélni róla, mivel meglehetősen sok helyet foglal el, de nem jártak sikerrel. Addig keresgéltem honlapokon, mire végre rátaláltam pár alternatívára. Először fehér, tojás alakút szerettem volna, de hiába tetszett jobban, számomra nem nyújtott olyan kényelmet, mint a kerekebb alak, amibe teljesen be tudtam gubózni. Rengeteg honlapot végignéztem, a legtöbb kültéri hintaként volt meghírdetve, de a probléma inkább a rendeléssel volt. Nagyon nehéz volt olyan honlapot találni, akik szállítanak Magyarországra és nem kérnek el egy vagyont a hintáért sem. Fehérből/ krém színűből csak tojás alakút találtam, így arról lemondtam.


A hintát, amelyre végül a választásom esett megtaláltam egy itthoni üzletben is, azonban az árától kikerekedett a szemem. Megnéztem az eredeti gyártóját és addig keresgéltem míg meg nem találtam ugyanazt egy honlapon majdnem a fele annyiért. Hihetetlenül kényelmes, stabil, és a 162 centimmel tökéletesen elférek benne. Nem csak én, de a barátaim/vendégeim is nagyon szeretenek üldögélni benne. Amint valaki belép a nappalimba, egyből a hintára irányul a szeme, vonzza a tekintetet és kíváncsiságot kelt, milyen is lehet benne ülni.


A székben látható hatalmas kötött takaró Ága- Overshop érdeme, rendkívül hálás vagyok neki, hogy megkaphattam ezt a gyönyörű takarót, amely bármely teret szebbé varázsol. Puha anyaga tökéletes a téli, begubózós, filmezős napokra. A honlapján több szín is megtalálható, valamint Ága workshopokat is tart, ahol elsajátíthatjátok a nagy lyukú kötés tudományát!

A kanapé egy egyszerű L alakú kanapé a Ditre Italia kollekciójából, amelyt szintén a Th design-tól rendeltünk. Egyszerű de nagyszerű kanapét szerettem volna, amin el tudok feküdni, kényelmes és elegen elférünk rajta. Az összes szempont ki let pipálva, az egyik tulajdonos, Csilla segítségével, aki a színválasztásban is segítségemre volt!A hintaszéket vásároltuk legutoljára. Sokáig gondolkoztam, hogy mit tegyünk a konyha és a nappali közötti részhez, ami valahogy üresnek tünt. Anyukám javasolta, hogy vegyünk egy kisebb szönyeget, azonban én szerettem volna, ha minél több látszik a parkettából. Végül ezt a hintaszéket választottam a Vakum Designból, ami méreteivel pont annyira tölti ki a teret, amennyire nekem arra szükségem volt. A szék hihetetlenül kényelmes, a nagy párnázott rész lecsatolható, így egy szék áráért, majdhogynem kettő jár.


A családi házunkban van egy igazi, nagy kandalló, amit mindannyian nagyon szeretünk. Szerettem volna annak a hangulatát idézni a lakásomban is. Pinterestet bújva rengeteg inspirációt szereztem, a végleges verziót a Kandallómánia honlapján találtam. A honlapon rengeteg féle-fajta kandalló található, nagyon segítőkészek, bármilyen kérdésben szívesen segítenek!


A kandalló lángja kb. 20 perc után éri el a tényleges méretét, amelyhez kb. fél üveg alkohol tüzelőanyag szükséges. A honlapon különféle illatú tüzelőanyagok vásárolhatók, én a narancs és fahéj illatút választottam, amelytől fél óra után az egész lakás átveszi a karácsonyi hangulatot és illatot.A zöld kis szobrot a Hephaistos tulajdonosától kaptam ajándékba és azóta is a könyvespolcom jelképes darabja! A Hephaisztos egy kis ékszerdoboz a Molnár utca 27 szám alatt. Hatalmas tapéta, anyag és egyéb dekoráció választékkal rendelkeznek, ahol az összes stílus megtalálható. Az üzlet hangulata egy gyönyörű világba repít, hiszen az eladók rendkívül kedvesek és segítőkészek, mindegy, hogy 5 percet vagy 5 órát válogatsz, annyi ideig foglalkoznak veled, míg meg nem találod a számodra ideális terméket. Sajnos nagyon kevés az olyan bolt Budapesten, ami ügyfélorientált, ahol érzed a vásárlók iránti szeretetet. Itt ebben nincs hiány.

1,330 views0 comments

Recent Posts

See All