• Pataki Lili

WATER

Updated: Aug 13, 2020Először is szeretnék mindenkinek nagyon boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket kívánni! Ezzel a bejegyzéssel végére értem a lakásom bemutatásának.


A fürdőszoba az egyetlen olyan helyisége a lakásnak, amelyen a felújítás közben sem változtattam, már az elejétől fogva tudtam: fehéret szeretnék.


A nagyméretű 100x33cm csempét a Porcelanosa–nál vásároltam, a kicsi, halpikkelyes csempét és a fehérített tölgy hatású kerámia svédpadlót pedig az Acromat üzletében (Székely Mihály utca 10) találtam meg.


A csaptelepeket szintén az Acromatnál vásároltam a Bugnatese kollekciójából. Nagyon szerettem volna egy trópusi zuhanyt, ami kicsit klasszikus, amit szintén a Bugnatese kollekciójában találtam meg.


A zuhanykabin ajtaja kicsit el lett rontva, mire észleltem a hibát, a kabinos már betette az ajtót ellentétes nyitás iránnyal, így kicsit nehézkés a ki-és bemenetel. A kabinba tetettem egy kisebb fakkot, amire rá tudok pakolni (ez az a falrész, amelyet a szobámban található kép szöge átfúrt, így mikor már minden készen lett volna, újra kellett építeni/csempézni a meghibásodott felületet, erről előző bejegyzésemben már meséltem).


A ráültethető Artceram mosdótál egy egyedire gyártatott, csomós tölgy pulton helyezkedik el.A szabadon álló kádat a Marmiténél vásároltam. Régi álmom volt egy olyan tükör, ami, egy teljes falat befed. A kád feletti rész erre teljesen alkalmas volt. A tükör köré fekete keretet tetettem, így megtöri a fürdő fehérségét. Mivel a szabadon álló kádaknak nincs pakoló felületük, így a kád mögé egy 15 cm-es falat tetettem, amin minden tökéletesen elfér, valamint helyet ad a falsíkon kívüli csaptelepnek is.


Sajnos a sminktükör nem volt egy jó választás, kicsit elszámoltam a magasságot (a matek sosem volt az erősségem), így csak lábujjra ágaskodva érem el és a fénye sem a legalkalmasabb sminkelésre.


Még egy baki történt a fürdőnél, elfelejtettem az ajtó nyitás irányát, így a kapcsolók az ajtó mögé kerültek, én már megszoktam, de a vendégek általában nehezen találják meg.


Egy fürdőszoba rendkívül könnyen feldobható és stílusossá tehető pár dísztárggyal, amelyeknek többségét az IKEA-ban, Zara Home-ban, valamint H&M Home-ban szereztem be. Egy jól megválasztott szőnyeg, szennyestartó, gyertyák, valamint törölközők máris új külsőt adnak egy teljesen fehér térnek. A kád mögötti létra nem csak látványos, hanem praktikus is, pizsama/törölközők tárolására. Ezek a kis kiegészítők azok, amik igazán teljessé és otthonossá teszik a fürdőszobámat.


A lakáshoz két kicsi terasz is (4x1m) tartozik, egyik a hálóból, a másik pedig a nappaliból nyílik. A hálóból nyílót szinte csak teregetésre használom a másikat viszont folyamatosan.  Egyszerű IKEA paddal és helykímélő asztallal (ami lecsukható, ha nem használom), alakítottam ki és mivel nagyon szeretem a virágokat, Ők teszik különlegessé a teraszomat.


888 views0 comments

Recent Posts

See All