• Pataki Lili

TEATIME

Updated: Aug 13, 2020Ahogy a lakás többi része, úgy a konyha is át lett alakítva. A konyha eredetileg nagyon keskeny volt, így ha az eredeti falaknál maradtunk volna, akkor nem tudtuk volna kényelmesen beépíteni a hűtőt, a sütőt, a mikrot és a kamraszekrényt sem. Éppen ezért a konyha melletti szobából (vendégszoba) lecsíptünk annyit, hogy ezeket az elemeket a falba tudjuk süllyeszteni.Először metró csempében gondolkodtam, de amikor rátaláltam erre az Equipe csempére, sokkal különlegesebbnek éreztem. Pisti, a burkoló 3 színt festett fel nekem a fugára, mivel először felmerült bennem, hogy szürke fugát használjunk, de amikor megláttam felkenve, nagyon hidegnek tűnt, ezért maradtam a fehérnél. Nagy szerelem volt és mai napig az maradt a Smeg hűtő, de irreálisnak tartom az árát, így lemondtam róla.Helyszűke miatt nem tettem sehova felső elemeket, hanem egy vasszerkezetes megoldást választottam, aminek a polcai kefélt, csomós tölgyből készültek (melynek aljába LED világítást építettünk be), így nem zártam le a nappalit és az étkezőt, egy légtérben maradt a két helyiség. A legalsó polc alá pohártartókat szereltettem, ami nem csak látványos, de nagyon praktikus is. Hogy tovább bővítsem a teret, egy ablakkal választottam le a kicsi előszobámat.Szerettem volna egy hatalmas vintage ebédlőasztalt, vastag lábakkal, ez azonban sehogy sem fért volna el kényelmesen, így végül a konyhasziget mellett döntöttem. Szeretem, hogy egybe van nyitva a nappali és a konyha, így könnyen beszélgethetek a barátaimmal, míg ők a nappaliban ücsörögnek. A konyhaszigetet 4 ember így is kényelmesen körbe tudja ülni.


A konyhasziget munkapultját a Multistone-nál vásároltuk (Technistone Supreme White).  Szerettem volna márvány hatású konyhalapot, azonban ez a pici  erezet sokkal esztétikusabb és visszafogottabb is, a márvány nem igazán illett volna a lakás stílusához, így is keverednek a stílusok a lakásban (amit nem bánok, de nem szerettem volna túlzásba esni). A sziget lapját felvastagítottuk 8 cm-re, a munkapultot pedig 4 cm vastagra hagytuk.A székek nagy fejtörést okoztak, sajnos van egy rossz szokásom, hogy ha a fejembe veszek valamit, ahhoz foggal-körömmel ragaszkodom és képtelen vagyok kompromisszumot kötni bizonyos dolgokban. Ilyen volt a konyhasziget és a bárszékek is. A konyhasziget eleinte fehér lett volna, utolsó percben találtam ki, hogy mégis tölgyet szeretnék, fehér munkalappal.


A bárszékeket szintén a konyhaszigethez próbáltam igazítani, azonban mivel alacsony vagyok, így a konyhaszigetem is alacsonyabbra lett gyártva, ehhez viszont rettentően nehéz volt széket találni, hiszen az átlagos bárszékek 70 cm felettiek, míg nekem 64 cm-re volt szükségem. Hosszas keresgélés után találtam egy honlapot, akik el is szállították volna a székeket Magyarországra, azonban csak 3 hónap elteltével, így újra az asztalosok segítségét kértem, amit egyáltalán nem bántam meg, hiszen így teljesen egyedi lett és a színek is tökéletesen passzolnak. A konyhapultból plusz 25 cm-t hagytunk el, hogy a székeket kényelmesen alá lehessen tolni.Ahogy már említettem, a Smeg márka a szívem csücske, azonban úgy gondolom, hogy túlárazott. Szerettem volna egy szép vízforralót és egy kenyérpirítót is, amit végül a Russell Hobbs Retro kollekciójában találtam meg. Gyártanak fehéret, feketét és pirosat is. Rendkívül jó minőségűek és az áruk is elfogadható.


Szeretem a konyhám minden apró kis zugát, ha  újra kellene terveznem, akkor sem változtatnék egyetlen részleten sem, nekem így tökéletes.Nyaralásból visszatérve egyből elkezdtem a karácsonyi készülődést és visszaszámlálást. Kiskoromban egyszer korházba kellett vinni karácsony napján, mint kiderült semmi bajom nem volt, egyeszrűen csak túl izgatott lettem. A fantasztikusan finom süteményeket december 19-ig tudjátok megrendelni Patriciától-tól, nekem a kuglóf a személyes kedvencem!


759 views0 comments

Recent Posts

See All