• Pataki Lili

Lakás illatosítás

Biztosan Te is tapasztaltad már, hogy vannak illatok, melyek visszarepítenek az időben, melyek emlékeztetnek valamire.

Én személy szerint nagyon tudok kötődni illatokhoz, mint egy filmben egyből bevillan valamilyen emlék, mely felidéz bennem érzéseket. Ezért is nagyon fontos számomra egy parfüm kiválasztása, hiszen rám is sokan az illatom alapján fognak emlékezni. Anyukámmal például közös parfümöt használunk és vannak olyan partnereink, akik egyből tudják, hogy mi jövünk, mert hozzánk kötik az illatot.


A parfüm éppen ezért egy nagyon intim dolog. Személy szerint én addig kísérleteztem, keresgéltem, míg meg nem találtam azokat az illatokat, melyek legjobban illenek hozzám, a karakteremhez, melyekben úgy érzem, megtaláltam önmagam.


A lakásparfüm kiválasztása éppoly fontos számomra, mint a mindennapi parfümömé.

Bizonyára tudjátok, hogy építkezünk és valahogy mindig úgy képzeltem el, hogy ha valaki belép majd hozzánk, akkor ugyanaz az érzés fogja majd el, mint amikor én beléptem szüleim otthonába. Egy illat, mely átjárja a házat, hívogató, de nem túl erős, már az első pillanattól megteremt egy meghitt légkört.


Nem csoda, hogy ezért használják üzletek is előszeretettel az illatosítókat, hogy valamilyen érzést váltsanak ki az emberből, beleivódjon az illat az emlékükbe. Mai napig emlékszem, hogy mennyire ikonikus volt például az Il Bacio di Stile illata, mely az egész épületet átjárta és már az utcán lehetett érezni azt az egészen különleges, hívogató illatot.


Pontosan ezért ügyelek a lakásillatosításra, hogy ha valaki belép a mi otthonunkba, s azt az illatot esetleg máshol is megérzi majd, egyből összeköthesse velünk, s az emlékkel, melyet nálunk megélt.

A Lakásparfüm webshopja rengeteg számomra nagyon kedves illatot kínál, az édestől, a fásig, a nőiestől a maszkulinabb vagy semleges illatokig. De nem csak az illatok választéka hatalmas. Az esztétika is szerepet játszik.


Elérhetőek katalitikus lámpák, illatgyertyák és a legtöbbet használt, megszokott, diffúzorok is. Nekem egy letisztult üvegű diffúzorra esett a választásom, melynek igazán finom, friss, citrusos illata van. Nem túl nőies, karakán, különleges illat.


Talán, ha az én ízlésemet kellene jellemezni az illatok terén, akkor azt az öltözködésemhez tudnám leginkább hasonlítani: rendhagyó, maszkulin, de mégis van benne elegancia.

Szívből ajánlom Nektek, hogy látogassatok el a Lakásparfüm üzletébe, melyet a Westend bevásárlóüzletben találtok, s az illat végleges kiválasztása után, már csak utánrendelésre lesz szükségetek, mely online könnyedén elintézhető.


Kíváncsi lennék, hogy számotokra mely illatok a legcsalogatóbbak, melyek azok, amelyekhez a legtöbb emléketek fűződik?


* a bejegyzés szponzorációt tartalmaz.

244 views0 comments

Recent Posts

See All

WATER