• Pataki Lili

FOREVER YOUNG: KLEANTHOUS

Updated: Aug 13, 2020Körülbelül 2 héttel ezelőtt lehetőségem adódott részt venni egy Kleanthous szemináriumon. Megeshet, hogy még nem hallottatok erről a márkáról, de ha azon emberek közé tartoztok, akik szeretnek foglalkozni a bőrükkel, akkor biztosan szembe jött már veletek, ha máshol nem is, akkor szépségszalonokban, kozmetikusnál vagy wellness központokban, hiszen a Kleanthous termékek világviszonylatban a legjobbak közé tartoznak. Én először a Dermart Buda-ban találkoztam ezekkel a termékekkel, ha olvastátok a ‘Foundation’ blogbejegyzésem, akkor emlékezhettek, hogy mennyire problémás volt a bőröm és mennyire hálás vagyok, hogy rátaláltam Szilvire, aki segített rendbe hozni és ezzel kicsit növelni az önbizalmamat is. Az előző bejegyzésben szintén leírtam, hogy mely kezeléseket végeztünk el az arcomon (pl.: ultrahangos arckezelés), amelyhez a Kleanthous termékei segítettek hozzá. A Kleanthous magasan kiemelkedő, professzionális termékeket kínál minden bőrtípusra és a kozmetikusok és szépítészeti szalonok esküsznek rá, ahogy én is, hiszen nekem már volt alkalmam tapasztalni a pozitív hatását.


Mielőtt azt gondolnád, hogy ‘jaj ne, ez is csak egy újabb szponzorált tartalom’ –kérlek ne tedd! Tudom mennyire nehéz manapság megbízni az influencerekben, mert sajnos a pénz átvette a hatalmat a legfontosabb szempont: a hitelesség és megbízhatóság felett. Már elkezdtem írni egy bejegyzést, melyben pontokba szedem, hogy én milyen elveket tartok szem előtt és mi a fő célom a blogolással. Hatalmas öröm és büszkeség számomra, hogy a Kleanthoussal dolgozhatok együtt, ha egyszer kipróbáljatok a termékeket, biztos vagyok benne, hogy Ti is megértitek a miértjét.


Image

Mit kell tudni a Kleanthousról?


A Kleanthous egy vezető nemzetközi kozmetikai vállalat, amely innovációt, minőséget és eredményeket kínál ügyfeleinek. A német szépségnagyhatalom 1989 óta működik eredményesen. Kutatóorvosként, Dr. Kleanthous a kezdetektől fogva az öregedés következményeivel és alternatív gyógymódjával foglalkozott (ha szeretnétek többet megtudni a márkáról, akkor ITT bővebben olvashattok róla).

Bár sokaknak visszás lehet, hogy miért ír egy 25 éves lány anti-aging termékekről, de fontos tudni, hogy bár a termékek többsége az öregedés lelassítására épül, a 24/7 termékcsomagban azonban rengeteg termék kifejezetten a problémás bőrre specializálódott, melyek többségben gyógynövényeket tartalmaznak, ami az én érzékeny bőrömnek a lehető legjobb választás. Emellett fontos kiemelnem, hogy az öregedés lelassítását kutatók szerint 25 éves kortól ajánlott elkezdeni, hiszen az öregedés jeleinek fő oka a sejten belüli információcsere csökkenése és a salakanyag mennyiségének növekedése. Ez a folyamat a 25. életévtől kezdődik.


Arcápolási hibák, amelyeket a legtöbbünk elkövet


Az igazat megvallva sosem találtam meg a számomra megfelelő arcápolási termékeket és folyamatosan panaszkodtam a kozmetikusomnak, hogy mennyire elegem van, hogy egyik termék sem csinálja azt, amit ígér. Ennek több oka is volt. Beleestem abba a hibába, hogy az általam jónak gondolt drogériai termékeket vásároltam (zsírosodás elleni krémek, pattanások elleni és vízhiányos, száraz bőrre ‘alkalmas’ termékek) valamint azokat, amiket az általam kedvelt személyek (=influencerek) a legtöbben reklámoztak. Itt jön a probléma az influencerekkel kapcsolatban és általánosságban is. Ami egy embernek bevált, nem biztos, hogy másnak is be fog válni. Annyira sokszínű a bőrünk, szinte nincs is két teljesen ugyanolyan bőr. Mindenkinek máshogy reagál bizonyos termékekre. Az én problémám az influencerekkel az, hogy sokszor utána sem néznek mit reklámoznak a tökéletes bőrükkel. Egy fiatalabb naiv lány meglát egy tökéletes bőrű lányt és egyből elrohan megvenni az általa reklámozott terméket, remélve, hogy az Ő bőre is olyan makulátlan és szép lesz majd, miközben fogalma sincs mennyi káros anyagot tartalmaz az a bizonyos termék, mert erről mindenki elfelejt szólni, én is csak a kozmetikusomtól informálódtam. Mindig kiemelem, hogy ez itt nem a negatív reklám helye, így nem fogok megnevezni bizonyos márkákat, amiket, ha lehet ne használjátok, de nyugodtan érdeklődjetek a kozmetikusotoktól azokról a nagyobb márkákról, amelyeket a drogériákban árulnak.


A másik probléma pedig az ‘árérzékenységemen’ alapult. Mint sokan, én is beleestem abba a hibába, hogy nem igazán a minőség, hanem inkább az ár dominált. Legfőképp ez azért történt, mert elvesztettem a hitem a termékekben és nem szerettem volna több pénzt kiadni azokra a termékekre, amikről valahol már sejtettem, hogy nem fognak használni, valamint fiatalon az ember bele sem gondol mennyi kárt okozhat a bőrének, ha nem a megfelelő terméket használja. Azok a márkák, akik nem csak arcápolási termékeket forgalmaznak, hanem több fajta terméket is árulnak (pl.: smink) nem tudnak egyidejűleg akkora hatást kifejteni, mert inkább az egyik termék felé hajlanak. Akiknek pl.: nagyon jók a sminktermékeik, azoknak nem feltétlen dominálnak az arcápolási termékeik.


Ha visszamehetnék az időben, egy dolgot biztosan elmondanék magamnak: ne az arcápolási termékeken spórolj, hiszen a bőrünk az egyik legértékesebb, legérzékenyebb réteg a testünkön. A bőr védelmez a külvilágtól: véd a sérülésektől, kiszáradástól, fertőzésektől és mérgező anyagoktól. Ha nem ápoljuk megfelelően, akkor ő is úgy reagál: begyullad, elszíneződik, ráncosodik stb. Van, akinek világ életében nem volt egy pattanása sem és a bőre olyan makulátlan és szép, hogy az már szinte fáj, míg mások különféle bőrhibákkal küzdenek. El kell fogadni, hogy azok, akik genetikailag hordoznak magukban örökletes bőrproblémákat, azoknak sosem lesz tökéletes bőrök, viszont hál Istennek ez megfelelő termékekkel javítható!


A másik tévhit, hogy az étkezés nem feltétlenül befolyásolja a bőrt. Dehogynem! Amikor le szeretnénk fogyni és izmot építeni, az edzők szinte mindig figyelmeztetnek, hogy először az étkezési szokásainkat kell rendbe hozni, vagyis: a fogyás és a szálkásítás 80%-ban múlik a helyes táplálkozáson és 20%-ban az edzésen. A bőr ugyanígy működik. Mindössze a bőrünk 30%-át befolyásolják a gének (a proteinek 30%-ának állapota a génektől függ), míg 70%-ban a mi felelősségünk a bőrünk állapota, vagyis 70%-ban a táplálkozástól és az életkörülményeinktől függ.


Sok-sok szuper termék létezik már a piacon, azonban ahogy már említettem, fontos megértenetek, hogy egyik termék sem tudja teljesen újjáépíteni a bőrötöket. Az általam javasolt Kleanthous termékek RENGETEGET fognak segíteni, de próbáljátok meg elfogadni, hogy egy termék sem fog bababőrt varázsolni az arcotokra, ha már adódtak bőrproblémáitok. Ezek a termékek nagy mértékben lelassítják az öregedést, elhalványítják a bőrhibákat és meggátolják, hogy újabb pattanások keletkezzenek a bőrötökön.


Hosszadalmas idő volt, hogy eljussak arra a pontra, hogy ne nevezzem az összes általam használt (és be nem vált) márkát ‘hazugnak’, amiért nem tökéletes arcbőrrel keltem fel x hónap használata után. Be kellett látnom, hogy az arcbőrömnek tényleg professzionális termékekre van szüksége ahhoz, hogy megfelelően működhessen. 2 hónap folyamatos arckezelés után hatalmas változást láttam a bőrömön és a kozmetikusom ajánlására otthon is elkezdtem alkalmazni az általa ajánlott Kleanthous termékeket. Immár több mint 6 hónapja használom, egyidejűleg Kleanhtous-os arckezelésekkel és elégedettebb vagyok a bőrömmel, mint valaha. A bőrhibáim lassan elhalványultak és a bőröm felfrissült és üdébb lett.


Image

Amiket feltétlen tudnod kell az arcápolás alapjairól, lépéseiről


Lehet csak én nem tudtam mi a helyes sorrendje az arcápolásnak, de okulva az én tudatlanságomból, megosztom veletek, hogy mit mi után és hogyan használjatok.


  1. Először is mossátok meg az arcotokat langyos vízzel majd ezt követően mossátok le a sminketeket sminklemosóval, amit szintén langyos vízzel kell felvinni az arcra (Cleansing Foam).

  2. Ezután, ha szeretnétek, akkor használhattok Peeling krémet, amellyel az elhalt hámsejteket távolíthatjátok el a bőr felületéről. Ha a Kleanthous peeling krémjét használjátok, akkor fontos, hogy száraz bőrre vigyétek fel és kb. 5 percig hagyjátok fent, majd legalább 2-3x mossátok le meleg vízzel vagy szivaccsal, hogy az összes apró szemcse eltűnjön az arcotokról.

  3. Ezt követően használjatok arctonikot - Tonic Foam (amelyet nem kell lemosni). A tonik után a

  4. Szérum következik (a szérum nem helyettesíti a krémet, ez egy hatalmas tévhit. A szérum után a bőrnek szüksége van plusz hidratálásra, vagyis krémre. A krém és a szérum hatóanyagai eltérőek, mindkettő más hatást fejt ki a bőrben).

  5. Az utolsó lépés a krém felvitele az arcra (nem kell sok belőle, de minden területre jusson).


Amikor először meghallottam, hogy ez a helyes sorrend és ezeket a termékeket mind használni kellene, kicsit lejjebb csúsztam a székemen. Egyrészt fele ennyi terméket használtam régebben, valamint fogalmam sem volt a helyes sorrendről. Aztán belegondoltam: elvégzed az esti (reggel szintén ugyanezt a folyamatot kell elvégezni) arcápolásodat majd kb. 7-8 órát alszol ‘benne’. Ez az az idő amikor a termékek igazán ki tudják fejteni a hatásukat, hiszen a saját ágyadban alszol, sokkal kevesebb külső tényező befolyásolja a bőröd, mint napközben, amikor ezek után a lépések után felvisszük a sminket is és egész nap viseljük.

Image

A szeminárium egy egész napot vett igénybe és én voltam az egyetlen, aki nem a szépségiparból érkezett, úgyhogy gondolhatjátok hány buta kérdést tettem fel… de így tanulunk, nem igaz? Nem beszélve arról, hogy minden kérdésemre részletes választ kaptam és olyan dolgokat tanulhattam meg a bőrről és az arcápolásról szakemberektől, amelyekről eddig fogalmam sem vot. Most pedig próbáltam minden tudásomat és gondolatomat átadni Nektek, remélem sikeresen. Amennyiben bármilyen kérdésetek van, szívesen válaszolok rá én is, valamint a Kleanthous csapata is, ha emailben eljuttatjátok hozzájuk a kérdéseiteket.

Image

Image

Image
Image
194 views0 comments

Recent Posts

See All