• Pataki Lili

FOLLOW ME INTO THE JUNGLE

Updated: Aug 13, 2020A nappali után most a hálószobámat mutatom meg Nektek. Az évek során hozzászoktam, hogy bárhol, ahol éltem, a szemem előtt ’lógtak’ a ruháim. A családi házunkban nyitott szekrényem volt, külföldön pedig helyszűke miatt ruhafogast használtam. Mivel a hálószoba elég nagy méretű volt, így kaptam a lehetőségen, hogy leválasztással egy külön gardróbot alakítsak ki. A két helységet ytongfal választja el egymástól. Azért választottam ezt a megoldást a gipszkartonfal helyett, mert mindenképpen bontott tégla  borítással szerettem volna megoldani az ágyam mögötti falrészt. Próbáltak lebeszélni a bontott tégla átfestéséről, de a harmónia és a fehérhez való ragaszkodásom miatt, ez nem sikerült.A hálószobát és a nappalit egy üveges tolóajtó választja el, amit több szempontból is hasznosnak tartottam: nem foglal helyet az ajtó nyitása, másrészt ha elhúzom az ajtót, kitágul a tér. Eredeti terveim szerint nem csak az ajtó, hanem a keret is fekete lett volna… Érdekes módon, mikor az asztalosok kiszállították az ajtót és a keretet, megdöbbenve tapasztaltam, hogy a keret sajnos fehér lett (utólagosan kiderült, hogy ez nem a véletlen műve volt, valaki(k) felülbírálták a döntésemet). Némi bosszankodás és a tőlem megszokott hirtelen értetlenség után elfogadtam és próbáltam megbarátkozni a gondolattal, hogy ‘át lettem verve’ a tanácsadóm által. Természetesen felajánlották, hogy átfestik, de rájöttem, hogy a választott tapétával a fehér is jól mutat, valamint így a klasszikus fa átjárommal is összhangban van.


Eleinte fehér-fekete-szürke színekben gondolkodtam , ám amikor a Hephaistos üzletében megpillantottam ezt a tapétát, tudtam, hogy mindenképpen fel szeretném használni, még nem tudtam, hogy és hova, de a szívemhez nőtt és utána már mindent ahhoz igazítottam.A tapéta kiválasztása után, az ágyvég és a függöny (sötétítő) színét próbáltam összhangba hozni. Mindenképpen föld színekben gondolkodtam. Nem szerettem volna a tapétán kívül semmi harsány színt vinni a lakásba. Szerettem volna, ha minél több látszik a bontott téglából, így az ágytámlát mindössze 130 centi magasra terveztem. Az ágyvég egyedüli dísze a nagyméretű bronz szegecs, melyre hosszas keresgélés után találtam rá Újpesten egy kis kárpitos kellékboltban. Az ágy alapja 100 éves kefélt, csomós tölgyfurnérból készült, aminek a két oldalán tiponos fiókok találhatóak. Az ágyat ismét Ága-Overshop nagy kötött takarója díszíti. Az éjjeliszekrényen látható arany színű ’Woodstock’ gyertyát a Little Lies– tól kaptam ajándékba pár hete és azóta is imádom. Minden fekete és fehér felületen jól mutat!TERMÉKEK


Csíkos párnahuzat

Berber párna

Kötött takaró

Lelogó lámpa

Gyertya

Szőnyeg


A falon látható kép az egyik kedvenc márkám idei kampányfotója, melyet Kiss Viktor (MAXCityben található) nagyított és szerkesztett meg olyan méretre, hogy megfelelően illeszkedjen a falfelülethez. Nagyot szerettem volna, de nem túl nagyot. A képnek nagyobb megerősítésre volt szüksége, így sajnos a hosszú szög megbontotta a fürdőszoba és a hálószoba falát… szerencsére Sándor rögtön talált megoldást a javításra!


Eredetileg a hálószobából át lehetett menni a fürdőszobába, de ezt a teret lezártuk, így kaptam egy beépített cipősszekrényt, a hátoldalán pedig egy kis ’titkos’ rakodó tér található. Bár nagyon szeretem a fehérített tölgy svéd padlómat és próbáltam minél több helyen ’szabadon hagyni’, a szőnyeg nélkül a szoba mégis túl üresnek tűnt.


TERMÉKEK


 Nagy Kép

Lelogó lámpa

Képek


A lakás legfontosabb része a gardrób (melyik lánynak nem?), amit az Ikea PAX tervezőprogramjával állítottam össze PAX rendszerből. Mivel szeretem átlátni a ruháimat, így inkább akasztós részeket választottam polcok és fiókok helyett.A lakásban található még egy vendégszoba is. Szükségszerűnek tartottam a kihúzható ágyat, így ha vendégek vannak nálam, többen elférnek és kényelmesebb is. Az ágy mögötti falrészre szintén a Hephaistos (az előző bejegyzésemben is említett) kínálatából választottam tapétát, ami otthonossá és barátságossá teszi ezt a szobát a vendégeim számára is.TERMÉKEK


Kihúzhatós ágy

Fekete dohányzóasztal

Szőnyeg

Szék


738 views0 comments

Recent Posts

See All